Учителят Петър Дънов за сродните души

"Душите две по две са излезли от Бога.Това са сродни души.

Предполага се, че човек ще има 777 кардинални прераждания и от тях ще има 12 епохални. Епохални прераждания са тези, когато две сродни души се срещат на Земята.

Когато двамата, които се обичат, се срещнат на Земята, горчива дума не си казват и извършват в Живота велики работи. В другите прераждания, когато едната душа е долу, другата е горе. Тази, която е горе ще ти избере някого тук, който прилича на него и чрез него ще се проявява. Обаче това е залъгване и в такъв случай човек трябва да има търпение да чака.

Странни закони

Дания

Преди запалването на колата, трябва да се проверят светлините и спирачките, и да се подаде сигнал с клаксона. Също така трябва да се провери дали няма деца под колата.

Ако кон тегли карета и при опит за разминаване с кола се смути, собственикът на колата е длъжен да даде път и ако е необходимо да скрие своето МПС.

Бягството от затвора не е незаконно, все пак, ако беглецът бъде хванат, той е длъжен да излежи остатъка от своя срок.

Фаровете трябва са включени всеки път когато автомобилът извършва маневра, за да се различава от паркираните коли.

При шофиране е необходимо пред колата да върви човек с флагче, за да предупреждава конете теглещи каруци, че наближава МПС.

Всеки навес прибавен към сграда увеличава стойността на сградата 15,5 пъти в сравнение с цената за построяването на добавката.

ОТКРИХА КОЙ Е БОЯНСКИЯТ МАЙСТОР

Става дума за рисунка на български мъж на около 50-55 години, с оголяло чело и присвити очи.

Под образа, който е намерен при реставрация на външната фасада на Калояновата църква, има и надпис "Аз Вълкан или Вълчан рисувах", съобщи директорът на Националния исторически музей Божидар Димитров.

Реставрацията и консервацията на църквата се извършва от екипа на проф. Григорий Григоров и доц. Владимир Цветков.

Светилището на Орфей било по-старо от пирамидите

Светилището на Орфей в Родопите е с хиляда години по-старо от египетските пирамиди.

Сензационното откритие направи археологическата експедиция на проф. Николай Овчаров, която проучва храма на траките край момчилградското село Татул, съобщи БНТ. Учените попаднаха на сгради от преди 6000 години със запазени сечива от полускъпоценни камъни, глинени съдове, животински останки. Археолозите обясняват, че е много рядко да се открие съд на 6000 г., а в праисторическите жилища на Татул има над 20 запазени съда. По тях учените са определили истинската възраст на храма. Според археолозите вече може да се твърди, че това е гробницата на Орфей, към която са пътували поклонници от целия античен свят. Светилището е едно от най-старите в света и по думите на учените може да се сравнява само с култови комплекси като Стоунхендж. Уникален саркофаг от римската епоха в Райкова могила край ямболското село Стройно пък откри археологическа експедиция "Странджа" на проф. Даниела Агре. В саркофага, където са положени кремираните кости на жена, са намерени златни, керамични и стъклени погребални дарове. Открихме три златни ювелирно изработени огърлици, два златни пръстена със скъпоценни камъни с изображения на Атина Палада и на Орфей, диадема, две златни обеци и златна висулка, похвали се Агре, цитирана от Дарик. Украшенията са от края на първи и началото на втори век след Христа и са принадлежали на богата тракийска аристократка. Освен златните находки, в каменния саркофаг са открити стъклен и керамичен балсамарий и други съдове, които ще бъдат проучвани.

От News.dir.bg

Рожденната дата определя характера

01. Емоционален, жизнен и амбициозен човек с многостранни интереси. Екстравертен тип личност, убеден в собствената си правота и значимост. Практичен идеалист, който разчита на себе си и на своите достойнства. Обича сам да си върши работата. Отличава се с творческа и изобретателна мисъл, с индивидуализъм и стремеж към признание, с воля, решителност, неизразходвана сила, чувства и енергия. Трудно умее да изслушва и да устоява на изкушенията. Този тип хора са устойчиви на изпитания, а еволюцията им обикновено е съпътствана от важни обрати и промени. Равновесие постигат с времето и с натрупването на повече опит. Родените на този ден схващат бързо, действат ефикасно, а животът и действията им са мотивирани от собствени правила и закони. Интересите и усилията им са насочени към стабилни, средносрочни цели. Негативни аспекти: Инстинкти и податливост на влияние - причина за неустойчивост и уязвимост в живота. Егоцентризъм, ревност, прибързаност в действията и оценките. 

Новите седем смъртни гряха

Похотта изглежда е доста стар грях, сега има и по-модерни.

Ватиканът обнови списъка със „седемте смъртни гряха“, за да адаптира съдържанието му със съвременните световни проблеми, съобщава ВВС.

Досега „седемте смъртни гряха“ бяха леност, високомерие, чревоугодничество, гняв, алчност, завист, похот, но очевидно „неудържимата глобализация“ (според католическите теолози) е довела до възникването на нови.

Замърсяването, генетичните манипулации и социалните контрасти са новите форми на греха в нашето общество. Това заявява за вестника на Ватикана „Осерваторе Романо“ монсеньор Джанфранко Джироти.

Форми на обучение

Контакти

bgelea@gmail.com
+359 877 646 506
Viber: +359 877 646 506,
WhatsApp: +359 877 646 506
Skype: ctowisdom