Какво правите, ако сте от грешната страна на падащ пазар? Продажба в кризата е донякъде психическо приспособяване, отчасти проява на здрав разум. От Motley Fool систематизират някои важни съвета за продажба на вашия дом в тези времена:
1. Повечето агенции за недвижими имоти са на мнение, че обявяването на подходяща цена е една от най-добрите стратегии в условията на конкурентен пазар. Но това е също една от най-големите трудности за продавачите, които си спомнят цените от преди няколко години. Тъй като нещата се променят на пазара от месец на месец, то може да бъде трудно да се прецени какви цени ще позволи пазарът. Това означава, че трябва да разчитат предимно на експертизата на имотния ви агент.

2. Не забравяйте: Това беше тогава, сега е друго. Просто трябва да забравите, че съседът ви е продал жилището си в неугледно състояние през 2007 г. за три часа. Новата ситуация може да включва правене на отстъпки към купувача, като ценови корекции, ремонт, и т. н.
3. Бъдете придирчиви. Поканете откровен приятел да се разходи във вашия дом и да посочи неща, които биха отблъснали потенциални купувачи. Едно безпристрастно око може да види неща, които един собственик вече не забелязва.
4. Премахнете безпорядъка. Твърде многото предмети са визуално разсейващи, и това създава лошо първо впечатление. Махнете излишните неща, като с малко усилия и разходи ще преобразите дома си по начин, който купувачите ще оценят.
5. Създайте неутрална територия. Не е нужно да боядисате всичко в бяло, но помага ако отстраните необичайните цветове и премахнете личните вещи. Искате все пак потенциалните купувачи да могат да се предвиждат в дома ви, а не да критикуват вашия вкус.
6. Погрижете са за малките неща. Пребоядисайте, сменете стари осветителни тела, изчистете, поставете цветя - накратко, направете каквото можете да направите, за да изглежда дома ви привлекателен за потенциален купувач. При голямото предлагане купувачите могат да си позволят да бъде претенциозни.
7. Стойте в час. Продавачите трябва да бъдат нащрек в този пазара. Ново жилище се предлага на пазара във вашия квартал? Проверете на каква цена и в какво състояние е имота в сравнение с вашия. Получавате по-ниска оферта? Преди да я отхвърлите проверете последните данни за вашия район, за да видите дали цените са се променили. Има огледи на дома ви, но няма купувачи? Опитвайте се да получите обратна връзка от потенциалните купувачи или агентите им за причините.
Да държите под контрол процеса на продажба е от ключово значение за осигуряването на добра и навременна сделка.
Въпреки че продавачите днес трябва да са по-гъвкави отколкото през последните години, няма причина за паника. Хората все още се купуват, просто не със същия необуздан темп от недалечното минало.
Източник: Utre.bg
Източник: Profit.bg
От www.dom.dir.bg/

Форми на обучение

Контакти

bgelea@gmail.com
+359 877 646 506
Viber: +359 877 646 506,
WhatsApp: +359 877 646 506
Skype: ctowisdom