Човешкото стадо и удовлетворяването на нуждите му

Човешката раса не е съвкупност от индивиди-самотници, всеки от които си пробива път в живота сам срещу целия свят. Не. Ние, хората сме социални същества. Ние не само се харесваме и предпочитаме един друг, но и търсим помощ от себеподобните си в различни ситуации. И ние като животните се движим на стада. И всяко стадо, в което участваме, си има собствени интереси или потребности. Дълбоко в себе си ние се нуждаем от взаимодействие с останалите в стадото, както се нуждаем от въздух, вода и храна, за да оцелеем.
Какво получаваме един от друг, когато сме в стадото?

Управление на времето

Първа част: Всеки ден

1. Прочитане на основни принципи.

2. Обмисляне на оперативните задачи(Ежедневни).

3. Мониторинг на неизпълнените оперативни задачи.

4. Обработка на нововъзникналите оперативни задачи.

Случаят с непокорния служител

Кой мениджър не се е сблъсквал със следния казус? Той е млад служител, добре подготвен и много талантлив. Но от известно време не изпълнява указанията на прекия си ръководител. Как ще постъпите?
На пръв поглед нашият човек е перфектният избор: млад, талантлив, с добра подготовка. Идеалният служител – бъдещ мениджър и наследник на шефското място. И изведнъж добрият, примерният престава да изпълнява преките указания на ръководителя си. Защо?
Всичко на този свят започва с анализа. Да разгледаме компонентите на този казус с помощта на два истински примера от практиката ми в български условия.

Седемте стъпки на продажбите - Искате ли да повишите вашия оборот?

Няма как да сте пропуснат от съдбата да се докоснете до комуникацията с някоя продавачка (вече модерно наречена консултант), на която изобщо не и е до консултиране в този момент. Просто защото тя е сърдита на себе и на целия свят по някакви много обективни причини...

И вие или влизате в пререкание, защото сте възмутен от такова отношение, или си тръгвате. Ами ако тази консултантка е ваш служител?

Седем съвета за продавачите на имоти

Какво правите, ако сте от грешната страна на падащ пазар? Продажба в кризата е донякъде психическо приспособяване, отчасти проява на здрав разум. От Motley Fool систематизират някои важни съвета за продажба на вашия дом в тези времена:
1. Повечето агенции за недвижими имоти са на мнение, че обявяването на подходяща цена е една от най-добрите стратегии в условията на конкурентен пазар. Но това е също една от най-големите трудности за продавачите, които си спомнят цените от преди няколко години. Тъй като нещата се променят на пазара от месец на месец, то може да бъде трудно да се прецени какви цени ще позволи пазарът. Това означава, че трябва да разчитат предимно на експертизата на имотния ви агент.

Речник на икономиката в сянка 2

Какво следва да имаме предвид, когато говорим за нея

Институции

Институциите са правилата на играта в обществото. Те представляват договорените от хората ограничения, които оформят взаимодействието помежду им. Правилата структурират мотивациите при размяна, независимо дали става дума за размяната като политически, обществен или чисто стопански акт. Значението на институциите идва от факта, че те или подпомагат общественото взаимодействие и размяната или ги блокират. Те имат икономически смисъл в дългосрочен план, като налагат ниски разходи по сделките.

Форми на обучение

Контакти

bgelea@gmail.com
+359 877 646 506
Viber: +359 877 646 506,
WhatsApp: +359 877 646 506
Skype: ctowisdom