Средствата от европейските Структурни фондове се получават на три етапа

Плащанията от ЕС към България са на 3 етапа

Финансовите потоци, които идват към България от ЕС, включват авансови плащания, междинни плащания и окончателно плащане.

Авансовите плащания се определят като процент от бюджета на съответната Оперативна програма по фондове. Общият им размер е над 540 милиона евро. Тези средства ще бъдат постоянни оборотни средства за осъществяване на разплащанията от България.

Ревизия на физически лица – какво трябва да знаете

Ревизията на физическите лица има редица особености. Проверяват се субекти, които по Закона за счетоводството не са длъжни да водят счетоводство и да съхраняват документация. Поради тези причини те не разполагат с текуща, хронологически систематизирана информация за извършените от тях правни сделки и не са в състояние да предоставят на НАП точни справки за движението на активите си. Отличаващо е и това, че при гражданите се наблюдават доста по-разнообразни и комплицирани имуществени и юридически проблеми. Всичко това прави ревизиите на физическите лица трудни за изпълнение.

Психология на инвеститора

Как да избегнете провала? Като начало, мислете по начин, противоположен на стадото...

Между постиженията на фондовия пазар и неговото отразяване в пресата винаги е имало обратно пропорционална зависимост. Много често различни специализирани списания (Fortune, Money, Barron’s), които отразяват световните пазари, са давали препоръки (или хората да купуват или да продават) точно по погрешното време. Точно когато четете статия, която ви обещава как ще направите милиони от недвижими имоти, точно тогава е неподходящ момент да инвестирате в тях. И обратното, когато всички са се настроили срещу даден актив и статиите са само негативни (мислете за амерканския долар в момента), точно тогава е времето да се купува този актив.

Поучителната история на световните икономически кризи

Криза. Това е думата, която от есента на миналата година стана доминираща в икономическите новини, идващи от различни точки на света. В края на септември ситуацията на фондовите борси доби драматични измерения дори след като Конгресът на САЩ одобри плановете на Белия дом да похарчи до 700 милиарда долара за спасяването на частни финансови институции от фалит. Всъщност икономическите кризи са явление, типично за капиталистическите пазарни икономики. Стопанският спад обикновено има цикличен характер и служи за „приземяване” на очакванията на някои играчи, които имат прекалено оптимистична оценка за перспективите на техния бизнес и инвестиции. До средата на 19-ти век периодите на спад са свързани с проблемите в основния стопански отрасъл в доиндустриалните общества – селското стопанство. По-късно кризите са описват като нарушения на баланса между промишленото производство и платежоспособното търсене. Сега изглежда сме свидетели на нещо ново.

Плодови пържоли и зърнена водка

Четири години подред руски бизнесмен, собственик на компания от хранително-вкусовата промишленост, се е опитвал да спазва всичките седем седмици на Великия пост.

И четири пъти се е провалял.

Бизнесменът е започнал производството на постни полуфабрикати. Кюфтета от булгур и картофи, пирожки с гъби ... Рецептите са съгласувани с опитна бабичка, която в продължение на 30 години е готвила на монаси правилната храна. В начинанието са инвестирани $5 млн. и очаква парите да се възвърнат след 3 години.

Петте най-важни стъпки при избирането на депозит

Банковият депозит - най-простият и разбираем за средния българин инструмент за инвестиция. Всичко е познато и надеждно, въпреки че доходът не е много голям. Ако държим спестяванията си под дюшека, без да се усетим инфлацията бързо ще ги стопи, а от друга страна, лихвата в банката обещава поне частична компенсация на това неизбежно зло. Как обаче да изберем най-добрия депозит измежду стотиците оферти на пазара?

Форми на обучение

Контакти

bgelea@gmail.com
+359 877 646 506
Viber: +359 877 646 506,
WhatsApp: +359 877 646 506
Skype: ctowisdom