Уебинарът „Промени в класификациите на хранителните разстройства“ е допълнителна квалификация.
През последните години, клиницисти и изследователи осъзнават, че значителен брой хора с хранителни разстройства не се вписват в dsm-iv категориите на анорексия нервоза и булимия нервоза. По подразбиране, множество засегнати от хранителни разстройства индивиди получават диагноза “неспецифично хранително разстройство”.
Проучвания сочат, че значителна част от хората в тази категория, могат действително да имат разстройството безконтролно преяждане. Петото издание на диагностичния и статистически наръчник на психичните разстройства (dsm–5) на американската психиатрична асоциация (ара, 2013) включва няколко промени, които по-добре представят симптомите и поведението на пациенти, които са засегнати от тези нарушения.
Рационалното в промяната по dsm-5 е например, подчертаното рамкиране на психологичните симптоми, така че някои отрицателни становища са отстранени и са предефинирани други критерии, за да се отразят доказателствата. През последните години, клиницисти и изследователи осъзнават, че значителен брой хора с хранителни разстройства не се вписват в dsm-iv категориите на анорексия нервоза и булимия нервоза. По подразбиране, множество засегнати от хранителни разстройства индивиди, получават диагноза “неспецифично хранително разстройство”.
Уебинарът е записан на видео. След неговото провеждане се попълва тест. След проверка на резултатите от теста, се получава удостоверение за проведеното обучение.

Форма на обучението Код Цена Забележка
дистанционно, индивидуално WB 9 50 лв без ДДС.   Има отстъпки

Обучението се води от: Д-р Елисавета Павлова

Абонамент за бюлетин

Програма ОМНИУМ

Програма „Омниум“ е програма за презентация и избор на хранителни добавки и натурална козметика.

Форми на обучение

Контакти

bgelea@gmail.com

+359 877 646 506

Skype: ctowisdom