Уебинарът „Образът на тялото и нарушенията в храненето“ е допълнителна квалификация относно проблемите с образа на тялото и нарушенията в храненето.
Образът на тялото е субективният смисъл, който имаме към външния си вид и тялото си. За разлика от това, което другите виждат, когато ни гледат, изображението на тялото ни често се различава от обективния размер и форма на тялото ни. И мъжете, и жените понякога се чувстват не удовлетворени от тялото си и неговите части. Въпреки това жените от общата популация съобщават повече негативни нагласи за физическия си вид, отколкото мъжете. За съжаление отрицателният образ на тялото често започва, когато момичетата са млади и се простират далеч в зряла възраст. За някои жени това продължава целият им живот.
Натрапчивата загриженост за телесната форма и теглото стана толкова често срещана сред западните жени на всички възрасти, че сега това е норма. Резултатите от голямо проучване показват, че проблемите с образа на тялото са по-често срещани в западните страни, отколкото в която и да е друга държава. Освен това, недоволството от собственото тяло е водеща причина за хранителните разстройства, като анорексия, булимия, хиперфагия и подпраговите им форми.
Изключително важна е ролята на превенцията на негативният образ на тялото за предотвратяване на нарушенията в храненето.
Уебинарът е записан на видео. След неговото провеждане се попълва тест. След проверка на резултатите от теста, се получава Удостоверение за проведеното обучение.

Форма на обучението Код Цена Забележка
дистанционно, индивидуално WB 7 50 лв без ДДС.   Има отстъпки

Обучението се води от: Д-р Елисавета Павлова

Абонамент за бюлетин

Програма ОМНИУМ

Програма „Омниум“ е програма за презентация и избор на хранителни добавки и натурална козметика.

Форми на обучение

Контакти

bgelea@gmail.com

+359 877 646 506

Skype: ctowisdom